Forside Skadedyr Tæppebiller
Tæppebiller

Tæppebiller er en lille flyvende billen som er naturligt hjemmehørende i Danmark, og hvis larve elsker at spise ren uld. Tæppebiller er naturligt tilsteder og derfor vil den naturligvis også være tilstede indendørs når man åbner vinduer og døre.

Identifikation af tæppebillen

Tæppebillen 3 til 4 mm lang, og ligner nærmest en mariehøne dog uden den blanke overflade. Dens larver er 5mm lange, gulbrun og hårede. Larven har en hårdusk i den ene ende (spyhår) som den kan rejse til en roset. Normalt konstateres tæppebiller ikke ved at man ser dem, men ved at der er spredte huller i uldent stof, uden der er et spin på stoffet og uden man har set flyvende insekter som f. eks. møl. Man kan også lede efter tomme brune larvehuder som er 5mm lange, hvilket er en indikation på tæppebiller. Nedenfor ses en tæppebille og noget angrebet møbelstof. Læg mærke til hvordan tæppebillelarverne er gået uden alt andet en den rene uld.Tæppebille

Bekæmpelse af tæppebillen

Ved mindre angreb kan tæppebiller bekæmpes vha. rengøring og nedfrysning af angrebne uldne tekstiler i et par døgn. Er der kraftig frost kan større ting sætte udenfor. Ved kraftige angreb bør man få en professionel behandling med et godkendt middel til fjernelse af tæppebiller.

Uld angrebet af tæppebiller

 

 

Copyright © 2010 Rudersdal Skadedyrsbekæmpelse