Kontakt os på info@rdsb.dk eller ring på 2966 4852

taeppebilleTæppebiller er en lille flyvende bille, dens larver elsker at spise ren uld. Tæppebillen er naturligt hjemmehørende i Danmark, og derfor vil den naturligvis også være tilstede indendørs når man åbner vinduer og døre.

Identifikation af tæppebillen
Tæppebillen 3 til 4 mm lang, og ligner nærmest en mariehøne dog uden den blanke overflade. Dens larver er 5 mm lange, gulbrun og hårede. Larven har en hårdusk i den ene ende (spyhår) som den kan rejse til en roset. Normalt konstateres tæppebiller ikke ved at man ser dem, men ved at der er spredte huller i uldent stof, uden der er et spin på stoffet og uden man har set flyvende insekter som f. eks. møl. Man kan også lede efter tomme brune larvehuder som er 5 mm lange, hvilket er en indikation på tæppebiller. På billederne ses en tæppebille og noget angrebet møbelstof. Læg mærke til hvordan tæppebillelarverne er gået udenom alt andet end den rene uld.

taeppebille angrebBekæmpelse af tæppebillen
Ved mindre angreb kan tæppebiller bekæmpes vha. rengøring og nedfrysning af angrebne uldne tekstiler i et par døgn. Er der kraftig frost kan større ting sætte udenfor. Ved kraftige angreb bør man få en professionel behandling med et godkendt middel til fjernelse af tæppebiller.

luft

Skriv til os...

Skriv venligst dit navn...
Skriv venligst dit telefon-nr.
Skriv venligst din email-adresse...
Invalid Input

luft

NYHEDER

SKADEDYRSGUIDEN

BEKÆMPELSE

SIKRING

FIRMAPROFIL